Remete Tantúra Szarvasbőgéssel

2021. szeptember 25. 9:00–től szeptember 26. 16:00-ig.
Remete Tantúra Szarvasbőgéssel
Börzsöny

Ismét tanulni megyünk, ezúttal a Börzsönybe. Most a szarvasbőgés adja a különleges okot a kintlétre.
Az első nap (szombaton) Nagymarosról indulunk, rövid Kb 10km séta után érjük el a táborhelyünket, csodás panorámával a dunakanyarra. Menet közben mesélek a szarvasbőgésről, vadászatról, arról mi történik ilyenkor, hogyan készülünk fel erre a vadászterületen, és, hogy miért is ez a legszebb vadászati élmény a magyar erdőkben. Tudod pl. miért indul meg a bőgés? Milyen bikának milyen a hangja? Hogyan zajlik egy „párviadal” a bikák között? Miért dagonyázik, milyen jeleket hagy? Erről és még sok minden másról is mesélek majd!
Mindemellett természetesen lesz szó tájékozódásról térkép és tájoló segítségével, bushcraft praktikákról, az erdőben szembe jövő egyéb dolgokról, érdekességekről is!
Délután tábor állítás, miközben beszélgetünk menedék típusokról, táborhelyekről, és mindenki felállíthatja a magával hozott éjjeli szállását, legyen az függőágy, ponyva, sátor, bármi egyéb, hiszen az éjszakát kint töltjük az erdőn és reményeim szerint a szarvasok hangjára térünk nyugovóra és velük is ébredünk! Táborállítás után az alapvető eszközök használatát gyakoroljuk, ehhez minden segítséget megadok. Az esti tábortűz után, ha a helyzet megfelelő, kis sétát teszünk az éjszakai erdőben.
Második nap (vasárnap) reggel tábori rutin, majd további lehetőség gyakorlásra, beszélgetésre, kérdezz-felelek rendszerben a titeket érdeklő témákban. Délután egy kellemes 7 km-es sétával térünk vissza a kiindulási pontunkra, Nagymarosra.
A túrára jelentkezéskor vedd figyelembe, hogy a felszerelésedet magadnak kell a hátadon hoznod!
Az étkezést mindenki a maga által hozott ételekből oldja meg.
A túra fizetős, a részvételi díj 20.000 Ft / fő
A túra kis létszámú, maximum 10 fő jelentkezését tudom fogadni, annak érdekében, hogy mindenkinek kellő segítséget tudjak nyújtani.
A túra minimum 5 fő jelentkezésével indul.
A jelentkezést akkor tudom elfogadni, ha 5.000 Ft előleget (vagy a túra teljes árát) a jelentkező 2020.09.20-ig a megadott számlaszámra elutal. A jelentkezési határidő lejárata után már nem tudom a lemondást kezelni, illetve a pénzt teljes összegben visszafizetni, abból 5000 Ft szervezési költség levonásra kerül.

 

Jelentkezni a képre kattintva az űrlap kitöltésével lehet:

Vagy a remetekelmek@gmail.com emailcímen keresztül.

%d bloggers like this: