Remete Tantúra – részletek

Szeretnél túrázni, de nincs kivel?
Szeretnéd kipróbálni az erdőben éjszakázást, de eddig nem merted?
Szeretnéd kipróbálni a felszerelésed, de nincs,aki megmutassa hogyan használd?
Szeretnél többet tudni az erdőről, vadról, tájékozódásról, túrázásról?
Szeretnél hasznos praktikákat tanulni, amik segítik a táborozásod?

Rendhagyó, kifejezetten kis létszámú túrára invitállak, ahol tapasztalt vezetővel, túrázás közben, gyakorlatban tanulhatsz sok érdekességet és hasznos dolgot a felszerelésedről, erdőről, vadról, vadászatról, tájékozódásról, bushcraft praktikákról. A túra két napos, egy éjszakát az erdőben töltünk. Maga a túra része napi kb. 15 km, közben beszélgetünk arról, ami „szembe jön” velünk az erdőn.
Első nap túrával indítunk, a táborhelyig, közben ismerkedünk a térkép és tájoló segítségével végzett tájékozódás alapjaival. Délután táborépítés, közben megtanulhatod (ha még nem tudod) használni / felállítani az általad választott és hozott éjjeli menedéked, legyen az akár sátor, akár ponyva vagy függőágy. Tanulunk a táborhelyek kiválasztásának szempontjairól, a jó táborhely ismérveiről, „belakásáról”. Este tábortűz, sütögetés és kötetlen beszélgetés, amolyan kérdezz- felelek rendszerben, ahol mesélek a titeket érdeklő dolgokról, vagy a téli kék túrás élményeimről. Második nap gyakorolunk néhány hasznos praktikát, ami jól jöhet a túráitok során.
A teljesség igénye nélkül: menedéképítés, tűzgyújtás több féle módon, igény szerint a magatokkal hozott eszközök (kések, balták, fűrészek) használata, stb. A gyakorlás után túra vissza az előző napi kiindulási pontunkhoz.
A túrára jelentkezéskor vedd figyelembe, hogy a felszerelésedet magadnak kell a hátadon hoznod! Napi 15 km-t teszünk meg, kb. 500 m szintemelkedéssel!


A túra helyszíne: Börzsöny hegység, Diósjenői kiinduló ponttal.
A túra ideje: 2020.07.11-07.12 (szombat-vasárnap)
Az étkezést mindenki a maga által hozott ételekből oldja meg.
A túra fizetős, a részvételi díj 20.000 Ft / fő
A túra kis létszámú, maximum 10 fő jelentkezését tudom fogadni, annak érdekében, hogy mindenkinek kellő segítséget tudjak nyújtani.

A túra minimum 5 fő jelentkezésével indul.
A jelentkezést akkor tudom elfogadni, ha 5.000 Ft előleget (vagy a túra teljes árát) a jelentkező 2020.07.05-ig a megadott számlaszámra elutal. Egy héttel a túra előtt már nem tudom a lemondást kezelni, illetve a pénzt teljes összegben visszafizetni, abból 5000 ft szervezési költség levonásra kerül.
Érdeklődni, jelentkezni a következő címen lehet:
remetekelmek@gmail.com
Ha nem ismernél, nézz rá a youtube csatornámra:
https://www.youtube.com/user/HTanki

%d blogger ezt szereti: